Şehriyeli Tavuklu Salata

Şehriyeli Tavuklu Salata

Malzemeler:

2 Barsak şehriye
1 Küçük göbek marul
2 Ya da 3 kemiksiz tavuk budu
Bir miktar salatalık turşusu (arzuya göre)
Mısır konserve
Dereotu
Sıvıyağ
Tuz
Limon
Yapılışı: Tavuk haşlanır. Diğer tarafta şehriye yarım çay bardağı yağla birlikte pilav gibi kavrulur. Şehriyeler hafifçe kızarınca 2 bardak sıcak şu eklenir ve altı kısılarak demlendirilir.
Marul, dereotu yıkanır doğranır. Tavuklar didiklenir. Şehriye soğuduktan sonra karışla karıştırılır. Soğumuş haldeyken tüm malzemenin üzerine dökülür. Limon tuz konulup salata karıştırılır.
Marul şehriye salatasına güzel bir tat katmış bence. Severek yedim.
Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s