RSS Feed

yufkalı milföy böreği

Posted on

Image

Malzemeler:
2 yufka
4 milföy
3 haşlanmış patates
1 soğan
1 çorba k. salça
1 tutam maydanoz
1 yumurta
sıvıyağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı: 

Soğanı doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ dökerek soğanı kavuruyoruz. Salçasını ilave ederek beraber kavruyoruz. Haşlanmış patatesleri rendeliyoruz ya da eziyoruz. Patatesin üzerine kavurduğumuz salçalı soğanı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.

Maydanozu doğrayarak karıştırma kasesine alıyoruz. Tuzunu ve karabiberini de atıp karıştırıyoruz. Bir yufkayı açıyoruz ve üzerine sıvıyağ sürüyoruz. İkinci yufkayı da üzerine yerleştiriyoruz ve onu da yağlıyoruz. Yufkanın bir kenarını ortaya doğru biraz katlıyoruz. Katladığımız bölgeye harcımızı rulo şekline getirip yerleştiriyoruz.
Yufkanın iki kenarını da katlıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Rulomuzun üzerine de yağ sürüyoruz. Milföyleri çok bastırmadan ikiye katlıyoruz.Orta kısımlarına bıçakla çentik atıyoruz. Hazırladığımız milföyleri rulomuzun üzerine esneterek koyuyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine aldığımız böreğin üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet Olsun

Reklamlar

About melek

Bu blogu internette ve farklı yerlerde gördüğüm, duyduğum ve denediğim yemekleri; hem kendime yemek defteri olsun, hemde denemek isteyenlere kolaylık olsun diye oluşturdum.

2 responses »

  1. milföyleri yufkalarla nasıl birleştiriyoruz anlamadım, biraz daha açıklayıcı yazar mısınız sayın melek, bir de tadı nasıl oluyor?

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: