RSS Feed
Posted on

Image

Malzemeler: yarım paket yıldız şehriye
pancar turşusu suyu
maydanoz, dereotu, yeşil soğan
kırmızıbiber
konserve mısır
karışık turşu (kornişon, havuç.. vs)
zeytinyağı, limon, tuz

Yapılışı: şehriyeleri tuzlu suda haşlayıp yarısını başka bir kaba alıyoruz. rengi istediğimiz kıvama gelene kadar pancar turşusunun suyundan ekleyip iyice harmanlıyoruz. sade şehriyelerle renginin birbirine geçmemesi için servisten hemen önce tüm malzemeleri karıştırmanızı tavsiye ederim. malzemelerin ölçülerini özellikle vermedim. dileğiniz kadar kendi zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz. AFİYET OLSUN.

Reklamlar

2 responses »

  1. vav be, çok güzel fikir… Makarna salatasının bir başka şekli, şehriye hiç aklıma gelmezdi. Umarım burada da bulunur yıldız şehriye, misafirlerime yapacağım inş. ben de… Rengarenk ne güzel…

    Cevapla

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: