RSS Besleme

renkli patates topları

Posted on

Image

malzemeler:
6-7 tane orta boy patates
1 havuç
pancar turşusu (hazır turşuda rendelediğim dilimleri saydım. benim kullandığım ölçüde 10 dilim pancar rendesi yeterli geldi.)
yarım demet maydanoz, dereotu, tuz
yoğurt, mayonez, biber, yağ

yapılışı:

  • patatesler haşlanır. ezilir. tuzu konup karıştırılır. sonra 3 e bölünür.
  • birinci kısıma incecik rendelenmiş kırmızı pancar turşusundan 10 dilim (küp şeklinde olanlardan, bu benim ramazanda yaptığım ölçü. duruma göre azlık çokluk ayarlanır) rendelenip iyice yoğrulur ve küçük toplar yapılır.
  • ikinci kısma rendelenen havuç az tağda tavada hafif ateşte çevrilir ve patatese katılır. onlar da top top olur.
  • üçüncü kısıma ise ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir minik toplar yine yuvarlaklanır 🙂

Image

benim ölçülerimden bu kadar renkli toplar oluyor.

  • sarmısaklı, mayonozli yoğurda birazcık tuz atılır. renkli topların üzerine yoğurt boca edilir. üzerine kızdırılmış yağ ve biber gezdirilir. yiyenlere afiyet olsunnnnn denilirrrrrrr 🙂
Reklamlar

About melek

Bu blogu internette ve farklı yerlerde gördüğüm, duyduğum ve denediğim yemekleri; hem kendime yemek defteri olsun, hemde denemek isteyenlere kolaylık olsun diye oluşturdum.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: