RSS Besleme

Hünkar Beğendi

Posted on

Evde 4-5 TANE PATLICAN
500 GR KUŞBAŞI ET
1 ORTA BOY SOĞAN
SALÇA
1 BARDAK SÜT
2 KAŞIK UN
1-2 KAŞIK TEREYAĞI
150 GR KADAR KAŞAR RENDESİ  varsa ve aklınıza ne yapsak ne yapsak diye geliyorsa HÜNKAR BEĞENDİ yapabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Nasıl mı? Şöyle ki:

Kuşbaşı etler çok kolay pişmiyorsa, n’apsam n’apsam diye düşünüyorsanız iki alternatifiniz var.
1. si etleri yumuşayana kadar suda haşlamak.
2.bir gün önceden etleri yarım bardak kadar süt, dilim dilim doğranmış soğan ve bir dal biberiye ile terbiye etmek.Kolayınıza hangisi gelirse onu yapın ve yumuşamış etleri  hazırlayın.

  • Bir orta boy soğan ince ince doğranır, 1 kaşık tereyağında pembeleşinceye kadar tencerede döndürülür. Etler ve salça eklenir. Bir kaç dk kavurduktan sonra bir çay bardağı kadar sıcak su dökülür, tuzu, karabiberi, arzuya göre kırmızı biberi eklenir kısık ateşte suyunun çoğunu çekinkeye kadar demlenir.
  • Patlıcanlar ocağın üstünde közlenir. (fırında yapılan közlemelere közleme lezzeti olmuyormuş. bu işin ustaları öyle diyor) Aman közlerken patlıcanlara bıçağın ucuyla küçük küçük delikler açmayı unutmayın. Sonra patlıcanlar patttt diye yüzünüze patlıyabilir.Közleme işlemini ben yarı aygazın en küçük gözünde, yarısını da tavada yaptım. Teflon tavayı yağlamadan orta derece yanan ocağa koydum patlıcanları da içinde çevire çevire pişirdim. Her ikisinde de yapılabilir. Yanık kokusu istiyorsanız direkt ocağın üstüne koyun daha keskin kokuyor 🙂
  • Közlenen patlıcanlar minik minik doğranır, tavada 1 kaşık tereyağı, 2 kaşık kadar un ve 1 bardak sütle beşamer sosu hazırlanır. Patlıcanlar ve tuz eklenir. En son kaşarı katılır ve servis tabağına alınır.
  • Hazırlanan beğendinün ortasına pişirmiş olduğunuz etler dibinde kalan az suyu ile dökülür.
  • Afiyetle yiyilir.
  • Yedikten sonra da iyiki yapmışız ne güzel oldu deyilir 🙂

Ya bunu hünkar beğenmesin de kim beğensin Allah aşkına. Hünkarlar ağzının tadını bilen adamlardı vesselam 🙂

Reklamlar

About melek

Bu blogu internette ve farklı yerlerde gördüğüm, duyduğum ve denediğim yemekleri; hem kendime yemek defteri olsun, hemde denemek isteyenlere kolaylık olsun diye oluşturdum.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: