RSS Besleme

Gül Kadayıf

Posted on

Image

yaş kadayıf
fındık

tereyağı
şeker
su
limon

Kadayıflar yaş olduğundan makarna gibi uzun çubukları olacaktır. Bu tellerden bir kaç tel alıp gül gibi sıkı sıkı sarılır ve orta kısmına fıntık koyulur.
Tepsiye dizilen bu kadayıflara eritilmiş tereyağı dökülür. Fırında kızartılır.

Diğer tarafta şeker ve aynı miktardan yarım bardak kadar fazla suyla şerbet bişirilir. Ateşten almaya yakın limon ilave edilir.

Fırından çıkarılmış soğuk kadayıfa sıcak şerbet dökülür. Üstü kapatılmadan şerbeti çekene kadar bekletilir.
Afiyetle yiyilir. Üstünde dondurma ile bu yaz günlerinde daha da güzel olur:)

Reklamlar

About melek

Bu blogu internette ve farklı yerlerde gördüğüm, duyduğum ve denediğim yemekleri; hem kendime yemek defteri olsun, hemde denemek isteyenlere kolaylık olsun diye oluşturdum.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: