Truff

İnternette dolaşırken, bu truff  Yasemin Mutfakta bloğunda dikkatimi çekti ve hemen denemek istedim. Kakao ve çikolata sevenlerin ağzına layık bir tarif bence 🙂

Malzemeler

  • 200 gr bitter küvertür çikolata
  • 200 gr sütlü küvertür çikolata
  • 2 paket krema (400 ml)
  • Arzu ettiğiniz miktarda kek kırıntısı (aşağı yukarı 500 gr kullandım)

Yapılışı:

  • Bol kakaolu pandispanyadan kekinden parçalarını rondodan geçirin.
  • Çikolataları küçük parçalar halinde doğrayıp, geniş bir kaseye alın.
  • Kremayı karıştırarak ısıtın. Dikkat edin kaynayıp dibine tutmasın.
  • Kremayı çikolataların üzerine döküp çikolatalar sıvılaşana kadar karıştırın.
  • Kek kırıntılarını krema-çikolata karışımına ilave edin. Bir kaşıkla iyice karıştırın.
  • Oda sıcaklığında karışım sertleşene kadar 3 saat bekletin.
  • İyice soğuyup sertleşen truff hamurunu buzdolabında 1 gece dinlendirin.
  • Ertesi gün bir tatlı kaşığı truffu alıp yuvarlayın. Arzu ettiğiniz süs malzemelerine bulayın. (fındık, fıstık, tarçın vs. renkli renkli çok güzel oluyor.) Afiyetle yiyin.
Reklamlar

Truff’ için 2 yanıt

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s