açmalı boğaça

Malzemeler:

1,5 bardak su (ılık)

1 su bardağı sıvıyağ

2 yumurta

1 kalıp yaşmaya

1 tatlı kaşığı tuz

un, iki üç kaşık tereyağı

içi için: peynir, maydanoz

Yapılışı: Yaş mayayı suya koyuyoruz, sıvıyağı, yumurtaları ekliyoruz, tuz ve un koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru on eşit parçaya ayırıyoruz. Merdane ile (hazır yufka kalınlığında) açıyoruz.  Açtığımız yufkaya erittiğimiz tereyağından sürüyoruz. Bir tane daha yufka açıyoruz ve yağ sürdüğümüz yaprağın üstüne kapatıyoruz.

Yufkanın bir kenarından rulo yaparak sarıyoruz.  Böylece diğer yufkaları da 2 şer 2 şer bu şekilde açıp yağlıyoruz.

Yağın donması için 5 dakika kadar buzlukta bekletiyoruz. Bu arada peynir ve mandanoz harcını hazırlayabilirsiniz.

Dolaptan aldığımız ruloların her birini istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Bir ucunu büzüştürüp yapıştırıyoruz.

Yapıştırdığımız kısmı alta gelecek şekilde hamuru açtığımız mermerin üzerine koyuyoruz.

Çok bastırmadan merdana ile yapmak istediğimiz poğaça kadar açıyoruz.

İçine peynir ve maydanoz karışımından koyup kenarlarını çok bastırmadan kapatıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip sıcak fırında pişiriyoruz.  Herkesin fırın ayarı farklı olduğu için istenilen derecede pişirilebilir.  Ben 200 derecede pişirdim.

Afiyet olsun.

açmalı boğaça” için bir yanıt

Yorum bırakın